Tulosta

Espoon Eskimot ry

Retkellä Auringonlasku Time Usva

Espoon Eskimot r.y. on 10.12.1986 perustettu espoolainen melontaseura. Toiminnassaan Espoon Eskimot on keskittynyt virkistysmelontaan. Seuran tarkoituksena on tukea jäsenistönsä harrastusta niin kajakeilla kuin avokanooteilla. Seuran jäsenet harrastavat  melontaretkiä saaristoon. Kesällä seura järjestää eri tasoisia ohjattuja meriretkiä. Aktiivinen koskimelojajoukko käy viikonloppuisin eteläisen Suomen koskilla ja loma-aikoina kauempanakin, aina ulkomaita myöten.

Seuran vajat sijaitsevat Espoon Rullaniemessä. Vanhassa vajassa on säilytyspaikat noin 120 kappaleelle kajakkeja/kanootteja. Vuonna 1999 seuralle valmistui uusi vaja, johon seuran käyttöoikeuskalusto on varastoitu. Uudessa vajassa on myös korjaustila, pukuhuoneet ja kerhotilat.

Toiminnan kuvaus

Kesäkaudella toimintamme peruskivi ovat tiistaimelonnat, eli TiMe:t. TiMeissä melotaan säästä riippuen 8-13 km:n lenkki rauhalliseen tahtiin, jonka aikana osallistujat voivat tutustua toisiinsa ja nauttia kesäillasta. Muutaman kerran kesässä pidämme TiMe:n, jossa on jokin teema, kuten esimerkiksi pelastautuminen tai melontatekniikka.

Kesän aikana järjestämme muutamia pidempiä melontaretkiä, joissa tutustumme erilaisiin melontareitteihin ja alueisiin. Viime vuosina olemme järjestäneet seuran puolesta kaksi viikonlopun mittaista merimelontaretkeä sekä yhden noin viikon mittaisen, vaativamman, meriretken. Avokanoottimelojat ovat järjestäneet vuosittain noin viikon mittaisen retken jossain Lapin erämaajoella. Lisätietoja tämän vuoden melontaretkistä.

Talvikaudella harjoittelemme melontatekniikoita, kuten eskimokäännöksiä ja tuentoja, sekä pelastautumistekniikoita uimahallissa. Lisätietoja allasharjoituksista.

Vuosittain seuramme järjestää melonnan peruskursseja sekä aikusille että lapsille ja nuorille, jotta yhä useampi pääsee kokeilemaan melontaa. Melontakurssit järjestetään yleensä alkukesästä touko-kesäkuussa, jotta aktiivista melontakautta jää kesälle mahdollisimman paljon jäljelle.

Huom! Espoon Eskimot eivät järjestä kaupallisia tapahtumia.

Kirjaudu sisään