Tulosta
Retkimelontakurssi 26.8.-27.8.2017

03.08.2017 - Kirjoittanut: Vikke Niskanen

Retkimelontakurssi järjestetään yön yli retkenä 26.-27.8.2017. Kurssi on suunniteltu Espoon Eskimoiden jäsenille, jotka haluavat päästä tutustumaan meriretkeilyyn kajakilla. Aloittelijat pärjäävät mukana, mutta suotavaa olisi, että olisit osallistunut vähintään muutamaan TiMeen tai vastaavaan melontaan kesän aikana. Myös jo melontakokemusta omaavat ovat tervetulleita mukaan nauttimaan elokuisesta retkestä. Matkamelonnan lisäksi käydään läpi navigointia, kajakin pakkaamista ja Eskimoiden ryhmäretkeilyn tapoja ja turvallisuusasioita. Tänä vuonna retkimelontakurssin teemana on tutustua lähiretkisaariin, jotka ovat helposti saavutettavissa myös omin neuvoin. Melontamatka on kuitenkin n. 20-25 km/päivä ja vesillä olemme n. 5 tuntia. Pidämme melonnan lomassa pari maataukoa, joista toisella nautitaan lounas.

Kokoontuminen on lauantain klo 9.00 Espoon Eskimoiden vajalla ja lähdemme vajan rannasta melomaan. Palaamme vajalle sunnuntai-iltana n. klo 18.00 aikoihin, mahdollisesti aikaisemminkin riippuen säästä ja ryhmän melontavauhdista.

Ruokaa tarvitset kahta lounasta, päivällistä ja aamiaista varten. Varaa lisäksi välipalaa ja mahdollisesti pientä naposteltavaa vesillä nautittavaksi. Lauantai-iltana on todennäköisesti mahdollisuus paistaa ruokaa nuotiossa, mutta retkikeitin on hyvä varata mukaan. Varaa vettä vähintään 3 litraa päivää kohden. Lisäksi tarvitset teltan, makuualustan ja makuupussin sekä kuivaa ja lämmintä vaatetta vesitiiviisti pakattuna. Mikäli olet kiinnostunut navigoinnista, ota mukaan kartta ja kompassi.

Kurssin ohjaajina toimivat Ulla Pellinen ja Tuula Klen.

Ilmoittautuminen 21.8. mennessä ullapellinen(at)gmail.com, kuten myös mahdolliset lisäkysymykset.


Kirjaudu sisään