Tulosta
Puulan Retki 2011

21.04.2011 - Kirjoittanut: Juha Saarinen

Alustava ajankohta 21. - 24. heinäkuuta 2011

Kesän 2011 lyhyt sisävesiretki

Tällä helpolla retkellä on mahdollisuus tutustua kauniiseen Puulaan ( kutsuttu myös Puulavedeksi). Retki kestää vain neljä päivää ja kokonaismelontamatka on vain noin 60 km, joten se sopii mainiosti niillekin joilla ei ole aikaisempaa retkeilykokemusta. Päätarkoitus retkellä on ihastella meloen Puulan nähtävyyksiä, ei kilometrien kartuttaminen.

Retki tehdään Eskimoiden perinteiseen tapaan: kajakit kuljetetaan trailerilla lähtöpaikkaan, retkeläiset kimppakyydeillä; majoittuminen pareittain teltoissa retkisatamissa joissa on PuuCee, nuotiokatokset yms. ; ruoka valmistetaan telttakunnittain luonnossa ihaillen kesäisiä maisemia. Matkaa tehdään TiMe-vauhdilla käyttäen hyväksi jokainen mahdollisuus nauttia ympäristöstä ja maisemista.

Puulasta

"Puula on muodoltaan laajoista selistä muodostuva monimuotoinen, niukkaravinteinen ja kirkasvetinen järviketju. Sille ovat tunnusomaisia jylhät, karut, kallioiset rannat sekä monin paikoin rannan tuntumassa kasvavat lehtipuuvaltaiset metsät.

Puulavesi kuuluu vedenlaatunsa, monipuolisen luontonsa ja monin paikoin myös vähäisen asutuksensa vuoksi tärkeimpiin maakunnan luontokohteisiin. Sen rikkonainen ja karu saaristoluonto on omaleimainen. Alue on myös maisemaltaan erittäin arvokas."

Lisätietoja Puula-Kyyveden sivustolta: http://www.puula-kyyvesi.fi

Reitti

Alla olevassa Google Maps kartassa on hahmoteltu reittisuunnitelma, sekä majoittumis- ja lounassaaret. Se on laadittu pitäen lähtokohtana mahdollisuus muunnella reittiä tuulien ja säiden mukaan niin että kuitenkin saamme nauttia sekä jylhistä salmista että avoimista selistä. Suunnitelma voi vielä elää paikallistiedon karttuessa.

Retken vetäjänä on Juha Saarinen.


Näytä Puula 2011 suuremmalla kartalla


Kirjaudu sisään