Tulosta
Pitkä meriretki 2018

08.06.2018 - Kirjoittanut: Vikke Niskanen

Hei eskimokansa!

Pitkä meriretki melotaan tänä vuonna Ahvenanmaan saaristossa. Lähdemme liikenteeseen vajalta sunnuntaina 2.7. aamulla, ja palaamme vajalle perjantaina 6.7. illalla. Tänä vuonna toivotaan mahdollisimman paljon uusia osaan ottajia ja reittisuunnitelmissa huomioidaan osallistujien melontakokemus ja kunto, eli reippaasti ottamaan yhtyettä, jos tuntuu kiinnostavalta.

Retken pituus on noin 200 km jaettuna kuudelle päivälle. Päivämatkojen pituus on noin 35-40 km jaettuna lähtökohtaisesti kolmeen legiin ja kahteen reippaaseen lepotaukoon. Reitillä on avomeriosuutta, ja olosuhteet vaihtelevat säästä riippuen helposta haastavaan.

Perinteisesti vesille Ahvenanmaalta Brändön Torsholmasta (menemme lossilla Vuosnaisista Brändöhön), ja suuntaamme Ahvenanmaan pohjoispuoleiseen saaristoon. Reitti ja alue voivat muuttua säätilojen johdosta.

Retkellä on mukana useita opas-/ohjaajatason melojia, joten nyt on erinomainen tilaisuus tutustua hieman haastavampaan meriretkeilyyn kokeneessa porukassa. Retkelle lähtijöiltä edellytetään muutaman vuoden melontakokemusta ja kykyä meloa vähintään 35 km vaihtelevassa ja välillä mahdollisesti haastavissa olosuhteissa. Reskutustaito on välttämätön. Majoittautuminen teltoissa ja ja ruokailu luonnossa, joten tarvitse mukaan Suomen kesään sopivan retkeilyvarustuksen. Juomavettä saa saaristossa yleensä hyvin ja elintarvikkeita kohtuullisesti.

Retken vetäjänä toimii Jussi Ruohonen.

Ilmoittautumiset ja mahdolliset kysymykset: Jussi Ruohonen 050 423 6388 tai retket@espooneskimot.fi. Laita ilmoittautumisen yhteydessä lyhyt kuvaus melontakokemuksestasi sekä yhteystietosi.

Tervetuloa mukaan!

Jussi


Kirjaudu sisään