Tulosta
Pitkä meriretki 2017

13.05.2017 - Kirjoittanut: Vikke Niskanen

Hei eskimokansa!

Pitkä meriretki melotaan tänä vuonna Ahvenanmaan saaristossa su 2.7.-pe 7.7. Lähdemme liikenteeseen vajalta sunnuntaina 2.7. aamulla, ja palaamme vajalle perjantaina 7.7. illalla.

Alustavaan retkisuunnitelmaan voit käydä tutustumassa täältä:https://tinyurl.com/n4p4csv

Retken pituus on noin 200 km jaettuna kuudelle päivälle. Päivämatkojen pituus on noin 40-45 km jaettuna lähtökohtaisesti kolmeen legiin ja kahteen reippaaseen lepotaukoon. Reitillä on avomeriosuutta, ja olosuhteet vaihtelevat säästä riippuen helposta haastavaan.

Tarkoituksena olisi lähteä vesille Ahvenanmaalta Brändön Torsholmasta (menemme lossilla Vuosnaisista Brändöhön), ja retkellä olisi tarkoitus mennä vierailemaan Kökarissa sekä Kumlingessä.

Retkellä on mukana useita opas-/ohjaajatason melojia, joten nyt on erinomainen tilaisuus tutustua haastavampaan meriretkeilyyn kokeneessa porukassa. Retkelle lähtijöiltä edellytetään muutaman vuoden melontakokemusta ja kykyä meloa vähintään 40 km vaihtelevassa ja välillä mahdollisesti haastavissa olosuhteissa. Reskutustaito on välttämätön. Majoittautuminen teltoissa ja ja ruokailu luonnossa, joten tarvitse mukaan Suomen kesään sopivan retkeilyvarustuksen. Juomavettä saa saaristossa yleensä hyvin ja elintarvikkeita kohtuullisesti.

Koska olosuhteet voivat tällä alueella olla huomattavasti kovemmat kuin järviretkillä, tullaan kaikilta retkelle lähtijöiltä testaamaan reskutustaidot etukäteen. Retkelle lähtijöille suositellaan 1-2 vuotta melontakokemusta ja aikaisempaa retkeilykokemusta.

Retken vetäjänä toimii Vikke Niskanen.

Ilmoittautumiset ja mahdolliset kysymykset: vikke.niskanen@gmail.com / gsm 0400664188. Laita ilmoittautumisen yhteydessä lyhyt kuvaus melontakokemuksestasi sekä yhteystietosi.

Tervetuloa mukaan!


Kirjaudu sisään