Tulosta
Melonnan jatkokurssi

18.07.2015 - Kirjoittanut: Vikke Niskanen

Melonnan jatkokurssi

Merimelonnan jatkokurssilla opettelemme merikajakin tehokasta ja energiataloudellista hallintaa erilaisissa tilanteissa ja olosuhteissa.Opettelemme myös toimimaan oikein ja tehokkaasti pelastustilanteissa. Kurssin tarkoituksena on ensisijaisesti kehittää osallistujien yleistä melontatilanteen hallintaa ja tajua, sekä luoda vankka taidollinen pohja edistyneen merimelonnan harjoittelulle. Ja tottakai innostaa osallistujia aktiivisesti kehittämään taitojaan ja nauttimaan melonnasta vielä enemmän.

Toteutus:

Kurssi toteutetaan kolmen päivän aikana klo 18.00 alkaen vajalla. Kurssipäivät ja aiheet ovat

10.8. Perusmelontatekniikat
20.8. Edistyneemmät kajakin ohjaustekniikat
24.8. Tuennat ja pelastautumiset

On suositeltavaa, että osallistuja osallistuu jokaiselle kurssikerralle, mutta se ei ole pakollista, osallistua voi vaikka vain yhdelle kurssikerralle. Jokainen kurssikerta kestää noin 2,5 tuntia. Kurssi on maksuton!

Kenelle kurssi sopii:

Kurssi sopii kaikille Eskimoiden jäsenille, joille alkeiskurssitekniikatovat jo hyvin hallussa ja melontakilometrejä on kertynyt jonkin verran. Ennen kaikkea kurssilaisten tulisi olla halukkaita kehittämään taitojaan ja oppimaan uutta. Jokainen kurssille tulija voi suorittaa opeteltavia asioita oman mukavuustasonsa mukaisesti. Kurssilla harjoitellaan asioita, joissa kaatuminen ja uiminen ovat osa toimintaa. Myös osa melontatekniikoista on sellaisia, että vahinkokaatumisia voi tapahtua. Hyvä uimataito on siksi välttämätön.

Tarvittavat varusteet:

- Melontavaatetuksen tulisi suojata tuulelta ja roiskeilta ja olla vedenlämpötilan mukainen.
- Vaihtovaatteet vedenpitävästi pakattuna
- Juotavaa (sekä lämmintä että kylmää)
- Seuralla ja kouluttajilla on tarvittavat varusteet, joten kenenkään ei tarvitse hankkia mitään

Kouluttajat Maare Heinikoski ja Ulla Pellinen.

Ilmoittautumiset Maarelle, Maare.heinikoski@elisanet.fi. Kurssille otetaan enintään 8 osallistujaa.


Kirjaudu sisään