Tulosta
Melonnan jatkokurssi

07.08.2014 - Kirjoittanut: Vikke Niskanen

Merimelonnan jatkokurssilla opettelemme merikajakin tehokasta ja energiataloudellista hallintaa erilaisissa tilanteissa ja olosuhteissa.Opettelemme myös toimimaan oikein ja tehokkaasti pelastustilanteissa. Kurssin tarkoituksena on ensisijaisesti kehittää osallistujien yleistä melontatilanteen hallintaa ja tajua, sekä luoda vankka taidollinen pohja edistyneen merimelonnan harjoittelulle. Ja tottakai innostaa osallistujia aktiivisesti kehittämään taitojaan ja nauttimaan melonnasta vielä enemmän.

Toteutus:

Kurssi toteutetaan kolmen päivän aikana. Kurssipäivät ovat 13.8., 20.8., ja 27.8. alkaen klo 18:00 vajalla.

On suositeltavaa, että osallistuja osallistuu jokaiselle kurssikerralle, mutta se ei ole pakollista, osallistua voi vaikka vain yhdelle kurssikerralle. Jokainen kurssikerta kestää noin 2,5 tuntia. Kurssi on maksuton!

Kenelle kurssi sopii:

Kurssi sopii kaikille Eskimoiden jäsenille, jotka ovat meloneet vuoden, kaksi tai miksei enemmänkin. Ennen kaikkea kurssilaisten tulisi olla halukkaita kehittämään taitojaan ja oppimaan uutta. Jokainen kurssille tulija voi suorittaa opeteltavia asioita oman mukavuustasonsa mukaisesti. Kurssilla harjoitellaan asioita, joissa kaatuminen ja uiminen ovat osa toimintaa. Myös osa melontatekniikoista on sellaisia, että vahinkokaatumisia voi tapahtua. Hyvä uimataito on siksi välttämätön.

Tarvittavat varusteet:

- Melontavaatetuksen tulisi suojata tuulelta ja roiskeilta ja olla vedenlämpötilan mukainen.
- Vaihtovaatteet vedenpitävästi pakattuna
- Juotavaa (sekä lämmintä että kylmää)
- Osalla kurssikerroista opettelemme sellaisia asioita (esim.hinaukset), joiden harjoittelemiseen tarvitaan erityisvarusteita. Seuralla ja kouluttajilla on tarvittavat varusteet, joten kenenkään ei tarvitse hankkia mitään.

Kouluttajat:

Eva-Lotta Backman-Winquist 
Jyri Heilimo

Ilmoittautumiset:

Kurssille ei tarvitse ilmoittautua. Tervetuloa mukaan!

Kurssikertojen aiheet:

13.8. Perusmelontatekniikat (mm. eteen- ja taaksepäin melonta, kajakin kallistaminen ja ohjailu)

20.8. Edistyneemmät kajakin ohjaustekniikat ja tuennat

27.8. Hinaukset ja Reskutukset


Kirjaudu sisään