Tulosta
Laatokan retki 18.-24. heinäkuuta 2010

06.02.2010 - Kirjoittanut: Leo Rongonen

Retkeen osallistuminen edellyttää voimassa olevaa passia ja Venäjän viisumia, jokainen huolehtikoon ajoissa pumaskan  hakemisesta, viisumin hakeminen matkatoimistosta kestää vähintään kaksi viikkoa. Jos sinulla on käytettävissä leasingauto huolehdi myös autonomistajan luvasta siirtää auto Venäjälle ja tarvittavista vakuutuksista.

Reitti ja leirintäpaikat todennäköisesti muuttuvat suunnitelman tarkennuksessa. Leirit on luonnonleiripaikat ilman tulipaikkaa, laavua ja huussia. 


18. heinäkuuta 2010
Retki alkaa jo sunnuntaina. Lastataan kajakit ja muut tarvittavat tavarat vajalla klo. 10 lähtien.
Viimeistäin klo 12 lähdetään kohti Imatraa, matka taukoineen kestää noin 4 1/2 tuntia. Rajamuodollisuudet vie jopa 2 tuntia, ja loppumatka kohti Sortavala 3 tuntia. Eli ollaan  jossain Sortavalan korpeissa pystyttämässä telttoja noin klo. 22:30 paikallista aikaa. Yöpymispaikasta tässä vaiheessa ei ole tietoa, mutta uskon, että saadaan hyviäkin vinkkejä.

19. heinäkuuta 2010
Aamulla ajetaan Sortavalan satamaan, puretaan/lastataan tavarat laivalle. Vuokraamme yksityisen laivan, joka vie porukan Valamolle. Autot jäävät Sortavalan vartioidun parkkipaikkaan. (löytyykö sellainen?)  Matka kestää noin 3 tuntia ja maksaa noin 3000 ruplaa (60-70 €)

Puretaan lasti, suoritetaan pakollinen kävelyretki ja melotaan saaren länsirannalle, missä pitäisi olla sääseuranta-asema. Leiriydytään sen läheisyydessä, koska seuraavana päivänä melotaan länteen Palosaarelle ja meillä pitäisi olla viimeisimmät säähavainnot ja ennusteet. Laatokan pohjoispuolella huimat syvyyserot voivat nostaa aallokon aika korkeaksi.

20. heinäkuuta 2010
Retken haastavin osuus: 35 km Euroopan isoimmassa järvessä ilman minkäänlaista suojaa. Matkalla on muutama pikkusaari joissa pidetään taukoja. Voisi olla helppoa tyynellä säällä ja itsemurha myrskyssä, toivotaan parasta valmistautuen pahimpaan. :o)  Pahimmassa tapauksessa voimme siirtää lähtöä Valamosta, kulttuuriohjema taattu ja voimme osallistua etukäteen merenraivon uhrien muistutusjumalanpalveluksessa.

21. heinäkuuta 2010
Palosaaren jälkeen meillä on melkein aina reittimuutosmahdollisuus, saaristo tarjoaa suojaa tuulella miltä tahansa. Heti aamulla nautitaan ehdottomasti kuuluisimmasta paikasta Kiiskansalmesta. Reittimme on tarkoituksella mutkainen – bongataan Laatokan saariston parhaat maisemat ja jos meillä oli edellisenä päivänä vaikeuksia, voimme oikaista reippaasti. Tavoitteena on kuitenkin Timonsaari.

22. heinäkuuta 2010
Tänäänkin on tarjolla hienoja maisemia, mutta reittimme kulkee järven pohjoisrantaa myöten ja tietyillä tuuliolosuhteilla voisi olla vaikeaa. Pysytään kauemmas rannasta, tauot pidetään saarien suojassa, jotka löytyvät melkein koko matkalla. Ja rasittavan 3 retkipäivän kruunaa leiri Sammalsaaressa.

23. heinäkuuta 2010
Samat vaarat, sanan jokaisessa merkityksessä, seuraa meitä myös tänään. Retkessä karkaistu ryhmä meloo kohti Vehnälahtea, missä pidetään isot bileet, sehän on varsinaisen retken viimeinen ilta.

24. heinäkuuta 2010
Melotaan Sortavalaan, pakataan, ja ajetaan Suomen puolelle lounaalle. Illalla ollaan jo Rullaniemessä. Kaikki loppuu.., myös tämä retki…

11 Mb maastokartat


Kirjaudu sisään