Tulosta
Kevään ohjaajakoulutukset

08.04.2010 - Kirjoittanut: Maare Heinikoski

Seura tarvitsee ohjaajia mm. tiistaimelontojen, melonnan peruskurssien ja retkien vetämiseen. Vanhojen ohjaajakonkarien lisäksi seuralla on jatkuvasti tarve myös uusille ohjaajalupauksille. Peruskurssi-, TiMe- ja retkiohjaajille on luvassa hyvän mielen lisäksi talkoopisteitä, mutta seura myös palkitsee aktiivisia ohjaajiaan mm. lisäkoulutusten muodossa. Lisäksi toisia ohjatessa myös omat melontataidot yleensä kohentuvat.

Eskimot järjestää tänä keväänä seuraavat ohjaajakoulutukset:

Eskimoiden peruskurssiohjaajakoulutus
(aikuisten kajakkimelonnan peruskurssit)

Pyrimme yhtenäistämään ja uudistamaan Eskimoiden melonnan peruskursseja. Tämän vuoksi toivomme kaikkien peruskurssien ohjaamisesta kiinnostuneiden, niin vanhojen konkareiden kuin uusien ohjaajalupaustenkin, osallistuvan tähän koulutukseen. Mukaan ovat tervetulleita kaikki melonnan ohjaamisesta kiinnostuneet Eskimot. Sinun ei tarvitse olla kovin kokenut meloja, kaikki tarpeellinen opetetaan koulutuksessa. Tärkeintä onkin se, että olet innostunut auttamaan alkeiskurssilaisia niin maissa kuin vesilläkin tämän mukavan harrastuksen alkuun! Koulutuksessa mm. harjoitellaan ohjaamistilanteita käytännössä, käydään läpi melontakurssien ohjelma ja aikataulutus sekä keskustellaan kurssinvetämisen pelisäännöistä. Eskimot tarjoaa osallistujille pienen välipalan.

Koulutus pidetään su 18.4. klo 15.30 - 17.30 Kilon uimahallilla sekä ti 11.5. klo 18 - 21 vajalla + lähivesillä.

Koulutuksen vetäjinä/organisaattoreina Jyri Heilimo, Mika Pullinen ja Maare Heinikoski. Ilmoittautumiset Maarelle sähköpostitse kurssit@espooneskimot.fi tai puh. 040 767 5505 mahdollisimman pian, mutta mielellään viimeistään pe 16.4.


TiMe-vetäjien oma TiMe

TiMe on monelle Eskimoiden jäsenelle tärkein asia koko seuran toiminnassa. TiMe-kerrat ovatkin toivotun vaihtelevia, koska jokaisella vetäjällä on oma opittu vetotyylinsä ja mielireittinsä. Tänä keväänä on lisäksi tarkoitus varmistaa, että Eskimo TiMe:ssä perusasiat olisivat kunnossa ajatellen esimerkiksi peruskurssien jälkeen aloittelevia uusia jäseniä.

Tämän takia kesän TiMe-kauden "Kenraaliharjoitus" vetäjille pidetään tiistaina 18.5. klo 17.15 - n. klo 20.

Tarvitsemme myös uusia vetäjiä ja apuvetäjiä. TiMe vetäjän ei tarvitse olla "hirmumeloja", vaan riittää että tunnet selviytyväsi hyvin erilaisissa keleissä ja porukoissa, tunnet lähivesiä ja osaat reskuttaa. Tärkein asia on että haluat auttaa aloittelevia melojia tähän mukavaan harrastukseen maissa ja vesillä. "Kenraaliharjoituksessa" käydään läpi ne asiat ja rutiinit, joita TiMe vetäjän on hyvä tehdä ennen TiMe retkeä että sen aikana. Lisäksi melotaan yksi perus-TiMe lenkeistä.

Kaikki TiMe vetämisestä kiinnostuneet ovat tervetulleita paikalle!! Ei ennakkoilmoittautumista.


Kanoottiliiton melonnan ohjaajakurssi

Järjestämme Kanoottiliiton kurssivaatimusten mukaisen melontaohjaajakurssin keväällä/kesällä 2010. Kurssi alkaa allasosuudella Kilon uimahallissa sunnuntai-iltana 2.5.2010 (klo 17-20), jossa käydään läpi pelastatuminen ym. Loput päivät (melontataitotesti I ja 2 krt ½ pv avovesillä sekä tenttiaika) sovitaan kurssilaisten kanssa ensimmäisessä kurssitapaamisessa. Melontaohjaajakurssilla opit ohjaamaan melonnan peruskursseja sekä helppoja retkiä.

Pääsyvaatimuksena kurssille on 500 kilometrin (ja/tai koskimelontaa 100 h) melontakokemus, voimassaoleva EA1- (vast) todistus sekä 18 vuoden ikä ja todistettu uimataito. Lisäksi tulee suorittaa melontataitotesti I.

Melontaohjaajaksi hakeutuvalla tulee olla hyvät perusmelontataidot (testi) ja suunnistustaito sekä uimataito. Uimataito tarkoittaa, että jaksaa uida yhtäjaksoisesti 200m ja hinata uimalla toista melontavarusteissa olevaa uimaria 50m (pelastusuinti). Lisää kurssivaatimuksista ja koulutuksen sisällöstä löydät Kanoottiliiton sivuilta www.kanoottiliitto.fi kohdasta koulutus ja turvallisuus.

Jos sinulla ei vielä ole voimassaolevaa EA-todistusta, kannattaa kysyä, maksaisiko työnantaja SPR:n tai vastaavan kurssin. Moni työnantaja (jopa valtio) on tyytyväinen saadessaan pelastusorganisaatiotaan täydennettyä ea-taitoisilla työntekijöillä. SPR järjestää kursseja ainakin pääkaupunkiseudulla lähes viikoittain, mutta niille pitää hakea ajoissa. Parhaassa tapauksessa kurssin voi vieläpä suorittaa työaikana.  EA-todistus on voimassa 3 vuotta.

Ohjaajakurssiin sisältyy myös kirjallinen tentti, joka suoritetaan erillisessä tilaisuudessa kurssin jälkeen. Tentissä kysytään kurssilla opittuja asioita sekä ohjaajakirjassa olevia asioita. Kurssilaiset saavat ohjaajan "keltaisen kirjan" kurssin alussa ja kurssin jälkeen on siis vielä aikaa lukea tenttiin. Hyväksytysti suoritettu tentti on pakollinen ohjaajatodistuksen saamiseksi.

Kouluttajana kurssilla toimii Leena Arpiainen ja valvovana kouluttajana Jyri Heilimo, joka on Suomen Kanoottiliiton melontakouluttaja. Kurssi on maksuton niille Eskimoille, jotka lupautuvat toimimaan kurssin jälkeen seurassa vetäjinä.

Ilmoittautumiset ja lisätietoja kurssista Leena A:lta (leena.arpiainen@saunalahti.fi), puh. 0500-448717.


Kirjaudu sisään