Tulosta

Reitit

Timessä melotaan yleensä perinteiksi muodostuneita reittejä. Alla olevissa kartoissa on näytetty yleisimmät lenkit ja kartan alla on lenkit kuvattu sanallisesti.


Pikkulenkki

Pikkulenkki on noin 8 kilometrin mittainen, suojaisia vesiä pitkin kulkeva reitti. Melonta-aika on noin 1,5 tuntia. Reitti kulkee Suvisaariston "sisäväylää" pitkin. Suvisaariston sisällä vesilinnusto on runsasta, reitillä näkyy esim. silkkiuikkuja, nokikanoja, haahkoja, kyhmyjoutsenia ja syksyllä jopa kanadanhanhia. Reitti on helppo ja sen ainoa hankala kohta on Suinon salmi.


Iso lenkki

Iso lenkki tai pitkä lenkki on pituudeltaan noin 12,5 km. Normaali melonta-aika on noin 2,5 tuntia. Reitti on jo selvästi vaativampi, sekä pituutensa että olusuhteidensa puolesta. Suvisaariston eteläpuolella olosuhteet ovat jo selväsi merellisemmät ja muu vesiliikenne aiheuttaa omat hankaluutensa. Timessä pyritään välttämään väyliä, mutta veneiden aiheuttamat aallot vaikeuttavat melontaa. Kovalla lounaistuulella Bergön ja Malmkopplanin väliseen salmeen nousee usein aika kookkaitakin aaltoja.


Vasikkasaaren kierto

Vasikkasaarta kierretään usein kevään ensimmäisissä Tiistaimelonnoissa, ja usein reitiltä poiketaan kahville Iso Vasikkasaaren kahvilaan. Reitti on Time-reiteitistä lyhin, vain 7,5 km. Reittin hankalimpia paikkoja ovat pari väylän ylitystä, mutta muuten se on helppo. Peruskurssien viimeisen päivän "retki" suuntautuu yleensä myös Iso Vasikkasaareen.


Miessaaren kierto

Miessaaren ympärimelonta on Time-reiteistä ehkä merellisin. Miessaaren ulkopuolella on upeat näkymät aavalle merelle. Myös tuuli ja aallot ovat merellisiä. Reitin pituus on noin 12 km.

Kirjaudu sisään