Tulosta

Syyskokous 22.11.2017 jäsenaloite

Sääntöjen §11 mukainen aloite Espoon Eskimot ry:n vuosikokoukseen 22.11.2017

Vajalaajennus

Espoon Eskimoiden uusi vaja täyttää puolentoista vuoden kuluttua 20 vuotta. Noista seuran alkuajoista seuran jäsenmäärä on yli kaksinkertaistunut.
Tämän ajan meloja voi odottaa parempaa vaatimustasoa hyvän kaluston lisäksi myös tiloilta: on tullut aika harkita Eskimoiden melonnan puitteiden parantamista. 
Eskimoiden toiminta-ajatus on jäsenistön melonnan edistäminen eri tavoin. Melomaan lähdön kynnykseen vaikuttaa myös tukitilojen taso. Lämpimät pesu-, puku- ja saniteettitilat tekisivät syksyiset ja keväiset melontalenkit miellyttävämmiksi, miksei myös kesäiseltä retkeltä tai vain hikilenkiltä palaamisen. Ehdoton valtaosa eskimoiden melonnoista alkaa ja päättyy vajalle, jolloin sen palvelut tavoittavat lähes kaikki seuran jäsenet. Lisätilat mahdollistaisivat myös varastojen uudelleenjärjestelyn. 
Eskimoiden suuri jäsenmäärä takaa runsaat taloudelliset voimavarat. Ne saadaan riittämään jo lyhyenkin aikavälin suunnittelulla uuden vajan rakennuttamiseen, jolloin aiemmin kolmasti käytettyä talkoorakentamismallia ei ole välttämätöntä jatkaa. Jäsenten hyvä palveleminen puolestaan takaa runsaat voimavarat seuran ja melonnan käyttöön jatkossakin. 
Aivan vajojen vieressä olleet Suomi–Venäjä-seuran rakennukset on käytön puutteen vuoksi äskettäin raivattu pois. Se antaa mahdollisuuden lisärakennuksen sijoittamisen nykyisten vajojen välittömään läheisyyteen, jolloin uusi tila palvelisi kaikkia pihapiirin vajoja. Muitakin sijoitusvaihtoehtoja on hahmoteltavissa. Seuralle sopivimman vaihtoehdon selvittäminen kävisi parhaiten päinsä asiaan keskittyvän työryhmän avulla. 
Ehdotan vajatyöryhmän nimeämistä Eskimoille sopivan tilalaajennuksen valmistelemiseksi. Tehtävänä on määritellä sopiva ja ajanmukainen tila pukuhuoneiksi sekä mahdollinen lisätila seuran kalustolle takaamaan puitteet laajan jäsenmäärän monipuoliseen melontaan. Varsinaisesta vajalaajennuksesta päättämiseen tarvitaan työryhmän valmistelun lisäksi muutakin esityötä. Niihin kuuluu taloudellisten reunaehtojen kiinnittäminen, puistoalueen käytöstä sopiminen Espoon kaupungin kanssa ja työryhmän tilasuunnittelun pohjalta tehtävä arkkitehti- ja rakennesuunnittelu itse rakennuttamisen pohjaksi. 
Tärkein asia on nyt löytää tavat, joilla voidaan pitää eskimoiden melonnan edellytykset ajanmukaisina. Se on yksi tae seuran hyvään tulevaisuuteen. 
Espoossa 13. elokuuta 2017

Risto Mutikainen

Kirjaudu sisään