Tulosta

Kalustosäännöt

Varaus, lainaus ja vierasmelotus

 1. Jäsenmaksun maksaneet seuran jäsenet voivat varata ja lainata seuran kanootteja. Koko seuran merikalusto sijaitsee uudessa vajassa.
 2. Varauksen voi tehdä vain yli 24h kestäville retkille. Kanootteja, myös kaksikkoja, saa lainata vain yhden kerrallaan per jäsen. Poikkeuksena on vieraan melottaminen, minkä saa esittelytarkoituksessa tehdä kerran vierasta kohti. Jäsen saa tuoda vain yhden vieraan kerrallaan ja melotus saa kestää korkeintaan vuorokauden. Turvallisuussyistä vierasmelotuksiin tulee käyttää pääsääntöisesti kaksikoita. Eskimo vastaa vieransa kalustosta ja sen vuokran maksusta. Vierasmelotushinta on 10 euroa kerta.
 3. Merikajakkien ja avokanoottien varaukset tehdään varauskirjaan uuden vajan kalustotilassa. Yläkerran koskarien ja poolojen varaukset tehdään kanoottien vieressä olevaan viikkolehtiöön.
 4. Varausmerkintään kuuluu:
  – varaajan koko nimi
  – varattu kanootti (malli ja numero)
  – varauksen ajankohta: alkamis- ja päättymispäivät kellonaikoineen.
  Varattu kanootti on haettava 2 (kahden) tunnin kuluessa ilmoitetusta kellonajasta, muuten kanootti on muiden käytettävissä.
 5. Yli 10 (kymmenen) vuorokauden mittainen lainaus, samoin kuin useamman kuin yhden kanootin lainaus on mahdollista vain hallituksen luvalla.
 6. Johtokunnalla on oikeus varata kalustoa myös alle 24h kestäviin seuran järjestämiin tapahtumiin, kuten melontakursseille, ja nämä varaukset ovat aina etusijalla kalustovarauslistassa.
 7. Tarkista kalustoa ottaessasi ettei kukaan muu ole varannut sitä.
 8. Merkitse lähtösi aina vajakirjaan, myös paluupäiväsi ja matkakohteesi yli päivän varauksilla. Myös vieraan lähtö on kirjattava vajakirjaan, samoin se, että on kyse vierasmelotuksesta.


Vuokraus

 1. Ensimmäiset 24h varauksesta ovat jäsenmaksun maksaneelle jäsenelle ilmaisia. Sen jälkeen jokaiselta alkavalta vuorokaudelta maksetaan vuokraa 5 (viisi) euroa.
 2. Trailerin vuokra on jokaiselta alkavalta vuorokaudelta 5 (viisi) euroa.
 3. Maksut suoritetaan viikon kuluessa kaluston käytöstä oma-aloitteisesti EsEs:n tilille. Maksumuistutuslisä on 10 (kymmenen) euroa.

Käyttö ja vastuut

 1. Kuitukajakeilla on voimassa ehdoton koskikäyttökielto: niitä ei saa viedä virtaavaan veteen.
 2. Olet aina vastuussa lainaamastasi kalustosta. Käytä kanoottia yhtä huolellisesti kuin omaasi. Seuran kustannuksella korjataan vain normaalista kulumisesta aiheutuneet viat.
 3. Tarkista kaluston kunto sitä noutaessasi ja palauttaessasi. Kirjaa havaitsemasi puutteet kalustovauriolistaan vajakirjan viereen. Rikkoutuneella kanootilla ei saa meloa, vaan se tulee siirtää korjaustilaan. Kanootin rikkoutumisen peittely voi johtaa seurasta erottamiseen.
 4. Kalustoa saa ja on suotavaa korjata itse, mutta sovi asiasta ensin kalustovastaavan tai vajatiimin kanssa.
Kirjaudu sisään