Tulosta
Eskimoiden melontaohjaajakurssi

13.08.2009 - Kirjoittanut: Mikko Kovanen

Järjestämme Kanoottiliiton kurssivaatimusten mukaisen melontaohjaajakurssin vajalla/kotivesillä pe-su 28.-30.8. Kurssi alkaa perjantai-iltana klo 18.00- 21.00 melontataitotestillä ja jatkuu la-su klo 9.00 - n.18.00.

Kurssilaiset oppivat ohjaamaan melonnan peruskursseja sekä vetämään helppoja retkiä. Erityispainotus on opettamisessa ja ryhmän hallinnassa, molempia harjoitellaan paljon vesillä.

Melontaohjaajaksi hakeutuvalla tulee olla hyvät perusmelontataidot (testi), suunnistustaito sekä todistettu uimataito. Pääsyvaatimuksena kurssille on yhteensä 500 kilometrin (ja/tai koskimelontaa 100 h) melontakokemus, voimassaoleva EA1- (vast) todistus sekä 18 vuoden ikä. Lisäksi tulee suorittaa Kanoottiliiton melontataitotesti I.

Melontataitotesti I on mahdollista suorittaa kurssin aluksi, samoin uimataitokokeet voi tehdä kurssin aikana. Uimataito tarkoittaa, että jaksaa uida yhtäjaksoisesti 200m sekä hinata uimalla toista melontavarusteissa olevaa uimaria 50m (pelastusuinti).

Lisää kurssivaatimuksista ja koulutuksen sisällöstä löydät Kanoottiliiton sivuilta www.kanoottiliitto.fi kohdasta koulutus ja turvallisuus.

Jos sinulla ei ole voimassaolevaa EA-todistusta, kannattaa kysyä, maksaisiko työnantaja SPR:n tai vastaavan kurssin. Moni työnantaja (jopa valtio) on tyytyväinen saadessaan pelastusorganisaatiotaan täydennettyä ea-taitoisilla työntekijöillä. Parhaassa tapauksessa kurssin voi ehkä jopa suorittaa työaikana. SPR järjestää kursseja ainakin pääkaupunkiseudulla viikoittain, mutta niille pitää hakea ajoissa. EA-todistus on voimassa 3 vuotta. EA-kurssin voit suorittaa myös tämän ohjaajakurssin jälkeen, joten se ei ole pakollinen ennakkovaatimus.

Melontaohjaajakurssiin sisältyy myös kirjallinen tentti, joka suoritetaan erillisessä tilaisuudessa n. 2 viikkoa kurssin jälkeen. Tentissä kysytään kurssilla opittuja asioita sekä ohjaajakirjassa olevia asioita. Kurssilaiset saavat melontaohjaajan "keltaisen kirjan" kurssin alussa ja kurssin jälkeen on siis vielä hyvin aikaa lukea tenttiin. Kurssin lisäksi hyväksytysti suoritettu tentti sekä melontataitotesti I, uimataitotodistus sekä EA I ovat kaikki pakollisia elementtejä ohjaajatodistuksen saamiseksi.

HUOM! Kurssille voi tulla myös kertaamaan, jos aiemmin hankittu ohjaajatodistus on päässyt vanhenemaan.

Kouluttajina kurssilla toimivat Leena Arpiainen ja Jyri Heilimo.

Kurssi on maksuton niille Eskimoille, jotka lupautuvat toimimaan kurssin jälkeen seurassa vetäjinä.

Ilmoittautumiset ja lisätietoja kurssista Leena A:lta
(rahastonhoitaja@espooneskimot.fi), puh. 0500-448717


Kirjaudu sisään