Tulosta
Erämelonnan SM-kilpailut 2011

29.03.2011 - Kirjoittanut: Mikko Kovanen

Avokanoottiyhdistys järjestää yhdessä Suomen Ladun ja Suomen Kanoottiliiton kanssa kaikille avoimet Erämelonnan SM-kilpailut Helsingissä 13.-15. toukokuuuta 2011.

Kilpailun suojelija on sporttijäbä Alexander Stubb.

Erämelonnan SM-kilpailun tarkoitus on ylläpitää ja edistää  erämelontataitojen ja -tietojen säilymistä ja kehittämistä sekä  verrata osanottajien taitoja, tietoja sekä fyysistä  suorituskykyä.

Kilpailu on helposti katsottavissa. Reitti kulkee pitkin Helsingin  rantoja ja useita tehtävärasteja pääsee seuraamaan vierestä. Kilpailun teemana on kestävä kehitys.

Sarjoja on kolme: SM-, Retki- ja Perhesarjat.

Kilpailussa kanoottikunnat toimivat itsenäisesti koko kilpailun ajan  lauantaiaamusta sunnuntai-iltapäivään. Mukana kanootissa kulkevat eväät sekä retki- ja turvavarusteet.  Ulkopuolinen apu ja elektroniikka on kiellettyä. Matkaa kertyy 30-40 km.

Rastitehtävät vaativat perinteisiä erätaitoja: luonnontuntemusta, lintujen ja kasvien tunnnistamista
sekä ruoan, levon ja turvallisuuden varmistavia kädentaitoja.

Telttaretki erävarustein Stadiin, on nyt mahdollista ja kannattaa tehdä.

Kilpailun sivusto: http://www.eramelonta.fi

Kuvia viime vuoden kilpailusta
http://tinyurl.com/sm2010-kuvia

Avokanoottiyhdistys
http://www.avokanootti.info/

Suomen Latu
http://www.suomenlatu.fi

Suomen Kanoottiliitto
http://www.kanoottiliitto.fi/

P.S. Erämelonnan SM on perinteinen kylätapahtuma, jota on järjestetty 30 kertaa eri puolilla Suomea. Yhteistä näille tapahtumille on ollut voimakas talkoohenki. Lähde mukaan kylätalkoisiin tälläkin kertaa, ilmoittautua voit netissä. Anna kuulua itsestäsi.Kirjaudu sisään