Tulosta
Avokanootilla sooloilemaan!

08.04.2016 - Kirjoittanut: Jarmo

Seuralla on nyt useita kevytkulkuista sooloavokanoottia, mikä tarkoittaa, että seuramme on siirtynyt avokanoottimelonnassa nykyaikaan. Nämä soolot ovat kevyitä ja kevytkulkuisia, ne edustavat aivan erilaista maailmaa, kun ne vanhat muoviset kaksikkorohjakkeet. Soolon siirtämiseen laiturille ei tarvitse kärryjä etsiskellä - ne kulkevat olkapäällä lähes huomaamatta. Ja kun melalla vähän vetäisee, niin vauhtia tulee, että heikompaa hirvittää. Käykäähän siis kokeilemassa!

Jollei avokanoottisooloilun perustaidot ole vielä hallussa, niin helpoimmin ne oppii osallistumalla soolomelontakurssille. Se pidetään kolmena iltana 15., 17. ja 18.5.2017 Eskimovajalla, maanantaina klo 17.30-21.00 ja muina päivinä klo 18.00-21.00.


Kurssilla opitaan kahtena ensimmäisenä päivänä mm. seuraavat asiat: Melominen suoraan eteenpäin ja pysäyttäminen; kääntyminen melan puolelle ja melattomalle puolelle; sivuttaissiirtyminen melan puolelle ja melattomalle puolelle; takaperin melonta. Kolmantena päivänä tehdään pieni melontalenkki, jonka aikana kertaillaan kahden ensimmäisen päivän tekniikoita sekä, olosuhteiden salliessa, harjoitellaan melontaa tuulessa ja aallokossa. Ajan/olosuhteiden salliessa voidaan kokeilla myös reskutuksia inkkarilla.

Kurssin jälkeen osallistujalla on hallussaan taidot, joilla hän kohtuullisella säällä pääsee laiturista liikkeelle, osaa meloa haluamansa reitin kiertäen matkalle sattuvat karit ja muut mahdolliset esteet, selviytyy pystyssä moottoriveneen peräaalloista ja pääsee vielä takaisin Eskimotukikohtaan. Eli hän on valmis astumaan elämässään askeleen eteenpäin liittymällä itsenäisten soolomelojien joukkoon.

Kurssille mahtuu max 12 osallistujaa ja se on tarkoitettu vain EsEs jäsenille! Ilmoittautuminen tälle kurssille  ullapellinen@gmail.com. Kurssin hinta jäsenille on 60 EUR. Maksuohjeet tulevat erikseen kurssille mahtuville. Vetäjinä näillä näkymin Juha "Fögö" Forsström, Ilkka Salmi, Leena Arpiainen, Maare Heinikoski ja Ulla Pellinen.


Kirjaudu sisään