Arkisto elokuu, 2018

Yhdistetty sauna- ja kuutamotime 28.8. klo 19.00

23.08.2018

Lähtö vesiltä poikkeuksellisesti klo 19.00.
Palaamme vajalle kymmenen pimeämmällä puolella.

Ota mukaan saunakamat, eväät, juotavaa, sään mukaiset vaatteet (varalle vaihtovaatteet) ja pimeämelontaan valoa/otsalamppu mahdollisuuksien mukaan. Huomioi myös vaatetuksessa, että vedet ja illat on viilenemään päin. Aurinko laskee 20.38.

Paluumatkan melomme pimeässä ja ihailemme kuutamoa, jos sää ja pilvet sen sallivat.

Tervetuloa nauttimaan kuutamomelonnasta!
Tervetuloa retkelle Pentalan Saaristomuseoon su 2.9.

13.08.2018

Opastettu kierros alkaa klo 11 Pentalassa. Kierroksen teemana ovat espoolaisen saariston luonto sekä kieltolain aikainen salakuljetustoiminta. Kierros kestää noin tunnin. Yhteislähtö vajalta klo 10 (vesiltä).

Opastuksen jälkeen Pentalaan voi tutustua vielä omatoimisesta, syödä eväitä tai hyödyntää saaren ravintolapalveluita. Paluu vajalle omatoimisesti, omia reittejä pitkin sekä omalla aikataululla.

Retki on ilmainen ja mukaan mahtuu 24 eskimoa. Ilmoittautumiset aino.kononen@gmail.com
Avokanootilla sooloilemaan

01.08.2018

Jollei avokanoottisooloilun perustaidot ole vielä hallussa, niin helpoimmin ne oppii osallistumalla soolomelontakurssille. Se pidetään kolmena iltana 6., 8. ja 9. elokuuta Eskimovajalta, klo 17:30-n.21:00.

Kurssilla opitaan kahtena ensimmäisenä päivänä mm. seuraavat asiat: Melominen suoraan eteenpäin ja pysäyttäminen; kääntyminen melan puolella ja melattomalle puolelle; sivuttaissiirtyminen melan puolelle ja melattomalle puolelle; takaperin melonta. Kolmantena päivänä tehdään pieni melontalenkki, jonka aikana kertaillaan kahden ensimmäisen päivän tekniikoita sekä olosuhteiden salliessa harjoitellaan melontaa tuulessa. Ajan/olosuhteiden salliessa voidaan kokeilla myös reskutuksia inkkarilla.

Kurssin jälkeen osallistujalla on hallussaan taidot, joilla hän kohtuullisella säällä pääsee laiturista liikkeelle, osaa meloa haluamansa reitin kiertäen matkalle sattuvat karit ja muut esteet, selviytyy pystyssä moottoriveneen peräaalloista ja pääsee vielä takaisin Eskimotukikohtaan. Eli hän on valmis astumaan elämässään askeleen eteenpäin liittymällä itsenäisten soolomelojien joukkoon.

Kurssille mahtuu max 10 osallistujaa ja se on tarkoitettu ensisijaisesti Eskimoiden jäsenille. Ilmoittautuminen kurssille maare.heinikoski@elisanet.fi. Kurssi on jäsenille ilmainen. Ei-jäsenille 120€. Vielä pari paikkaa jäljellä. Maksuohjeet tulevat erikseen kurssille mahtuville. Vetäjinä Maari Heinikoski ja Juha "Fögö" Forsström.