Arkisto kesäkuu, 2018

Helppo päiväretki aloittelijoille

21.06.2018

Leppoisa päiväretki melotaan vajalta käsin lähisaaristossa la 7.7.2017. Kilometrejä ei retkellä kahmita, sen sijaan nautimme Espoon saariston tarjoamista maisemista ja retkeilymahdollisuuksista. Pidämme pitkän maatauon, jonka aikana ehtii esimerkiksi valmistamaan lounaan retkikeittimellä ja sään salliessa pulahtamaan mereen.

Retki sopii melonnan juuri aloittaneille tai muuten vähän meloneille. Mukaan mahtuu max. 12 Eskimoa. Lähtö retkelle tapahtuu aamupäivällä ja paluu vajalle iltapäivällä. Retken vetää Aino Kononen, apuvetäjänä Betty Causton.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen Ainolle to 5.7. mennessä: Aino.kononen@gmail.com
SUP-melontakurssi 2018

20.06.2018

Espoon Eskimoiden jäsenille tarkoitettu ilmainen SUP-melontakurssi/tutustuminen pidetään EsEs vajan läheisyydessä  (ke, to)  27.6. ja 28.6.2018 klo 18.00 ja koska lautoja on rajoitetusti,  tarvittaessa toinen ryhmä klo 19.30.

Kurssi on tunnin mittainen kahtena perättäisenä iltana. Varusteina säänmukainen perusmelontavarustus. Varaudu siihen että kurssilla saattaa kastua.  Ilmoittautumiset tekstiviestillä: 0407588203.

Terveisin: Arto Katajamäki, kurssin vetäjä ja jolta asiasta voi tarvittaessa tiedustella.

SISÄVESIRETKI 2018

20.06.2018

Sisävesiretki 2018 suuntautuu Puulalle Leena A:n vetämänä. Lähdemme Espoosta vajalta keskiviikkona 25.7. aamulla ja palaamme lauantai-iltana 28.7. Tarkempi aikataulu sovitaan lähtijöiden kesken ja se riippuu mm. siitä, löytyykö lähtijöistä sellaista autokuntaa, joka voi vetää trailerin vai lähdemmekö pareittain kajakit katoilla.

Laskemme kajakit vesille Mainiemen venesatamasta Kangasniemen ja Hirvensalmen väliltä ja tarkoitus on meloa Puulan allasta rauhallista tahtia myötäpäivään ympäri. Alustavat yöpymispaikat ovat Vuohisaari (Rämiäisen itäpuolella), Iso-Säkkisalo ja Tanelinsaari (Koveron länsipuolella). Päivämatkat ovat suunnilleen seuraavat: keskiviikko 25.7. n. 10 km, torstai ja perjantai 15-20km kumpanakin päivänä ja lauantai n. 10 km. Torstai-iltana majoitumme Metsähallituksen vuokrakämppään, jossa on mahdollisuus saunomiseen ja yöpymistilat 6 hengelle. Muut yöpymiset maastossa telttaillen, koko retki entiseen tapaan omin eväin ja omin varustein.

Suuntaa antavan Puulan kartan löydät kätevästi vaikkapa Metsähallituksen luontoon.fi -verkkopalvelusta hakusanalla "Puula".

Retki on tarkoitettu jäsenille. Tällä reissulla ei haalita niinkään kilometrejä mutta sinun pitää siis jaksaa meloa monena peräkkäisenä päivänä matkaa 4-5km:n tuntivauhdilla, myös mahdollisesti tuulisissa keleissä. Toki säädämme reittiä tarvittaessa kelien mukaan mutta pisimpinä päivinä melonta-aikaa kertyy n. 4-5 tuntia päivässä. Jos olet epävarma, käy kokeilemassa vaikkapa Suvisaariston tai Pentalan kiertoa kahtena-kolmena peräkkäisenä päivänä.

Ilmoittautua voit suoraan puheenjohtajalle (leena.arpiainen@saunalahti.fi), jolta saa myös lisätietoja. Kerro samalla, voitko lähteä omalla autolla ja/tai voitko vetää trailerin.
Seura maksaa km-korvaukset kärryn vetäjälle (30 snt/km), muut autokunnat jakavat keskenään matkakustannukset.

Tervetuloa mukaan mahtavaan porukkaan Puulalle!
Uusien jäsenten ilta 20.6 klo 18.00

18.06.2018

Tervetuloa uudet ja vanhat jäsenet vajalle keskiviikkona 20.6 klo 18:00 grillaamaan ja tutustumaan kanssamelojiin. Mukana Welhonpesän myyntipiste. Arpajaiset ym.


Pitkä meriretki 2018

08.06.2018

Hei eskimokansa!

Pitkä meriretki melotaan tänä vuonna Ahvenanmaan saaristossa. Lähdemme liikenteeseen vajalta sunnuntaina 2.7. aamulla, ja palaamme vajalle perjantaina 6.7. illalla. Tänä vuonna toivotaan mahdollisimman paljon uusia osaan ottajia ja reittisuunnitelmissa huomioidaan osallistujien melontakokemus ja kunto, eli reippaasti ottamaan yhtyettä, jos tuntuu kiinnostavalta.

Retken pituus on noin 200 km jaettuna kuudelle päivälle. Päivämatkojen pituus on noin 35-40 km jaettuna lähtökohtaisesti kolmeen legiin ja kahteen reippaaseen lepotaukoon. Reitillä on avomeriosuutta, ja olosuhteet vaihtelevat säästä riippuen helposta haastavaan.

Perinteisesti vesille Ahvenanmaalta Brändön Torsholmasta (menemme lossilla Vuosnaisista Brändöhön), ja suuntaamme Ahvenanmaan pohjoispuoleiseen saaristoon. Reitti ja alue voivat muuttua säätilojen johdosta.

Retkellä on mukana useita opas-/ohjaajatason melojia, joten nyt on erinomainen tilaisuus tutustua hieman haastavampaan meriretkeilyyn kokeneessa porukassa. Retkelle lähtijöiltä edellytetään muutaman vuoden melontakokemusta ja kykyä meloa vähintään 35 km vaihtelevassa ja välillä mahdollisesti haastavissa olosuhteissa. Reskutustaito on välttämätön. Majoittautuminen teltoissa ja ja ruokailu luonnossa, joten tarvitse mukaan Suomen kesään sopivan retkeilyvarustuksen. Juomavettä saa saaristossa yleensä hyvin ja elintarvikkeita kohtuullisesti.

Retken vetäjänä toimii Jussi Ruohonen.

Ilmoittautumiset ja mahdolliset kysymykset: Jussi Ruohonen 050 423 6388 tai retket@espooneskimot.fi. Laita ilmoittautumisen yhteydessä lyhyt kuvaus melontakokemuksestasi sekä yhteystietosi.

Tervetuloa mukaan!

Jussi
Kirjaudu sisään