Arkisto toukokuu, 2017

Pitkä meriretki 2017

13.05.2017

Hei eskimokansa!

Pitkä meriretki melotaan tänä vuonna Ahvenanmaan saaristossa su 2.7.-pe 7.7. Lähdemme liikenteeseen vajalta sunnuntaina 2.7. aamulla, ja palaamme vajalle perjantaina 7.7. illalla.

Alustavaan retkisuunnitelmaan voit käydä tutustumassa täältä:https://tinyurl.com/n4p4csv

Retken pituus on noin 200 km jaettuna kuudelle päivälle. Päivämatkojen pituus on noin 40-45 km jaettuna lähtökohtaisesti kolmeen legiin ja kahteen reippaaseen lepotaukoon. Reitillä on avomeriosuutta, ja olosuhteet vaihtelevat säästä riippuen helposta haastavaan.

Tarkoituksena olisi lähteä vesille Ahvenanmaalta Brändön Torsholmasta (menemme lossilla Vuosnaisista Brändöhön), ja retkellä olisi tarkoitus mennä vierailemaan Kökarissa sekä Kumlingessä.

Retkellä on mukana useita opas-/ohjaajatason melojia, joten nyt on erinomainen tilaisuus tutustua haastavampaan meriretkeilyyn kokeneessa porukassa. Retkelle lähtijöiltä edellytetään muutaman vuoden melontakokemusta ja kykyä meloa vähintään 40 km vaihtelevassa ja välillä mahdollisesti haastavissa olosuhteissa. Reskutustaito on välttämätön. Majoittautuminen teltoissa ja ja ruokailu luonnossa, joten tarvitse mukaan Suomen kesään sopivan retkeilyvarustuksen. Juomavettä saa saaristossa yleensä hyvin ja elintarvikkeita kohtuullisesti.

Koska olosuhteet voivat tällä alueella olla huomattavasti kovemmat kuin järviretkillä, tullaan kaikilta retkelle lähtijöiltä testaamaan reskutustaidot etukäteen. Retkelle lähtijöille suositellaan 1-2 vuotta melontakokemusta ja aikaisempaa retkeilykokemusta.

Retken vetäjänä toimii Vikke Niskanen.

Ilmoittautumiset ja mahdolliset kysymykset: vikke.niskanen@gmail.com / gsm 0400664188. Laita ilmoittautumisen yhteydessä lyhyt kuvaus melontakokemuksestasi sekä yhteystietosi.

Tervetuloa mukaan!
TiMet alkavat

12.05.2017

Tervetuloa kauden ensimmäiseen ohjattuun tiistaimelontaan 16.5. Vesillä klo 18:00.
Talkoot keskiviikkona 10.5 klo 18

08.05.2017

Muistutus talkoista vajalla keskiviikkona 10.5 klo 18
Helppo meriretki 2017

02.05.2017

Hei eskimokansa!

Helppo meriretki melotaan tänä vuonna kuvakauniissa Tammisaaren kansallipuiston maisemissa su 16.7.-to 20.7. Lähdemme liikenteeseen vajalta sunnuntaina 16.7. aamulla, ja palaamme vajalle torstaina 20.7. illalla.

Alustavaan retkisuunnitelmaan voit käydä tutustumassa täältä: https://tinyurl.com/lhak8wj

Helpon meriretken ideologia on siirtää Saimaan retken mukavuus ja hauskuus merelle. Tarkoituksena ei ole siis meloa maksimaalista määrää kilometrejä, vaan nauttia alueen uskomattomista maisemista ja nähtävyyksistä rennossa tunnelmassa. Päivämatkat noin 20-25 km.

Koska olosuhteet voivat tällä alueella olla huomattavasti kovemmat kuin järviretkillä, tullaan kaikilta retkelle lähtijöiltä testaamaan reskutustaidot etukäteen. Retkelle lähtijöille suositellaan 1-2 vuotta melontakokemusta ja aikaisempaa retkeilykokemusta.

Olosuhteista ja ryhmän taidoista/nopeudesta riippuen reittiä voidaan joutua muuttamaan lennosta, joten takuuta ei ole että saavutamme kaikkia suunniteltuja paikkoja. Varmaa on kuitenkin se, että pääsette tutustumaan uskomattoman hienoihin paikkoihin! Tammisaaren kansallispuistossa on runsaasti palveluja, joten useista paikoista löytyy mm. kahviloita, saunoja yms.

Retken vetäjänä toimii Vikke Niskanen.

Ilmoittautumiset ja mahdolliset kysymykset: vikke.niskanen@gmail.com / gsm 0400664188.

Tervetuloa mukaan!