Arkisto elokuu, 2014

Allasharjoitukset syksyllä 2014

28.08.2014

Syksyn allasharjoitusajat ovat nyt päivitetty Eskimoiden sivuille. Allasharjoitusajat, sekä muuta tietoa allasharjoituksista, löydät täältä: http://www.espooneskimot.fi/jasenasiat/allasharjoitukset
Retkikurssi 30-31.8.2014

19.08.2014

Retkikurssi toteutetaan suunnitelman mukaisesti, koska ilmoitautuneita on ollut mukavasti. Jos olet ilmoittautunut ehdollisesti, niin vahvistathan lähtösi mahdollisimman nopeasti.

Mukaan mahtuu vielä, vaikka et olisi aiemmin ilmoittautunutkaan.

Kokoontuminen alkuperäisen suunnitelman mukaisesti lauantaina klo 9:00 vajalla. Suunnitelman mukainen kohde Bylandet, mutta sää ja muut tekijät voivat luonnollisesti  lopulliseen reittivalintaan. Palaamme vajalle sunnuntai iltana. Melontapäivän pituus n 20-25 km.

Melonta-aika n 5 tuntia päivässä, matkalla pidetään ainakin kaksi taukoa, joista toisella nautittaan lounas, eli varaa eväät valmiiksi.

Ruokaa tarvitset kahta lounasta, päivällistä ja aamiasta varten. Varaa lisäksi välipalaa ja ehkä pientä naposteltavaa matkan varelle. Lauantai-iltana luultavasti mahdollisuus paistaa ruokaa nuotiolla, mutta retkikeitin hyvä varata mukaan. Vettä vähintään 3 litraa päivää kohden.

Lisäksi tarvitset teltan, makuualustan ja makuupussin. Kuivaa ja lämmintä vaatetta iltaa varten. Kannattaa huomioda, että sää saattaa muuttua.

Retkestä ei tule erillistä muuta infoa, mutta tarvitaessa ota yhteyttä

retket@espooneskimot.fiTervetuloa, Jussi
Melonnan jatkokurssi

07.08.2014

Merimelonnan jatkokurssilla opettelemme merikajakin tehokasta ja energiataloudellista hallintaa erilaisissa tilanteissa ja olosuhteissa.Opettelemme myös toimimaan oikein ja tehokkaasti pelastustilanteissa. Kurssin tarkoituksena on ensisijaisesti kehittää osallistujien yleistä melontatilanteen hallintaa ja tajua, sekä luoda vankka taidollinen pohja edistyneen merimelonnan harjoittelulle. Ja tottakai innostaa osallistujia aktiivisesti kehittämään taitojaan ja nauttimaan melonnasta vielä enemmän.

Toteutus:

Kurssi toteutetaan kolmen päivän aikana. Kurssipäivät ovat 13.8., 20.8., ja 27.8. alkaen klo 18:00 vajalla.

On suositeltavaa, että osallistuja osallistuu jokaiselle kurssikerralle, mutta se ei ole pakollista, osallistua voi vaikka vain yhdelle kurssikerralle. Jokainen kurssikerta kestää noin 2,5 tuntia. Kurssi on maksuton!

Kenelle kurssi sopii:

Kurssi sopii kaikille Eskimoiden jäsenille, jotka ovat meloneet vuoden, kaksi tai miksei enemmänkin. Ennen kaikkea kurssilaisten tulisi olla halukkaita kehittämään taitojaan ja oppimaan uutta. Jokainen kurssille tulija voi suorittaa opeteltavia asioita oman mukavuustasonsa mukaisesti. Kurssilla harjoitellaan asioita, joissa kaatuminen ja uiminen ovat osa toimintaa. Myös osa melontatekniikoista on sellaisia, että vahinkokaatumisia voi tapahtua. Hyvä uimataito on siksi välttämätön.

Tarvittavat varusteet:

- Melontavaatetuksen tulisi suojata tuulelta ja roiskeilta ja olla vedenlämpötilan mukainen.
- Vaihtovaatteet vedenpitävästi pakattuna
- Juotavaa (sekä lämmintä että kylmää)
- Osalla kurssikerroista opettelemme sellaisia asioita (esim.hinaukset), joiden harjoittelemiseen tarvitaan erityisvarusteita. Seuralla ja kouluttajilla on tarvittavat varusteet, joten kenenkään ei tarvitse hankkia mitään.

Kouluttajat:

Eva-Lotta Backman-Winquist 
Jyri Heilimo

Ilmoittautumiset:

Kurssille ei tarvitse ilmoittautua. Tervetuloa mukaan!

Kurssikertojen aiheet:

13.8. Perusmelontatekniikat (mm. eteen- ja taaksepäin melonta, kajakin kallistaminen ja ohjailu)

20.8. Edistyneemmät kajakin ohjaustekniikat ja tuennat

27.8. Hinaukset ja Reskutukset
Avokanoottikerho kokoontuu taas!

05.08.2014

Avokanoottikerhon kesätauko on ohi ja kokoonnumme joka torstai 7.8 alkaen klo 18:30. Ohjelmassa on melontaa, melontatekniikan kehittämistä, eri kanoottien koemelontaa jne. Sopii sekä aloittelijalle että konkarille.